​​

​Actuele integrale versie (2.3) ​ ​ ​ ​
​​Functioneel ontwerp​ART-DECO​R (oa dataset)​​Dow​nload-set
Het functioneel ontwerp staat beschreven in de gegevensrichtlijnen.​


In de publicatie van versie 2.3 zijn belangrijke wijzigingen aangebracht in de dataset (versie 2.3) en in de kernset Geboortezorg. Deze laatste is de opvolger van de PRN kernset 2.2. Het counselingbericht is gesplitst in een bericht voor de aanvraag van een combinatietest en de rapportage van de counseling. Hiermee is ook de aanmelding van de zwangerschap niet meer noodzakelijk. Deze versie is niet compatibel met de vorige versie 2.2. Vanaf 1 januari 2018 is versie 2.3 de gangbare versie. Het daarbij behorende functioneel ontwerp vindt u in de documentenfolder van de gegevensrichtlijnen​.  Voor een uitgebreid overzicht van alle wijzigingen wordt naar de release notes onder het tabblad projectinformatie onder het ART-DECOR icoon verwezen.

​Nictiz heeft diverse tools gemaakt om ICT-leveranciers te ondersteunen bij het ontwikkelen van software. In de eerste plaats zijn er de schematrons, waarmee validaties uitgevoerd kunnen worden (zie link achter het icoon van schematron <SCH> hierboven). U kunt natuurlijk ook uw gegevensuitwisseling testen in de testomgeving van ART-DECOR.  Neem hiervoor contact op met Maarten Ligtvoet.

Nieuw zijn de transformatie tools om vanuit een XML-bestand het kernsetbericht voor Perined in het juiste format van HL7v3 te transformeren en de PDF generator waarmee een acute overdracht bericht in het uniforme layout van PWD uit een HL7v3 bericht gegenereerd kan worden.  Deze tools vindt u op een GitHub platform

In het PWD programma zijn afspraken gemaakt over de informatiestandaard voor de geboortezorg, de privacy en toestemmingskader en het beheer van de informatestandaarden. De afspraken hierover staan in de onderstaande documenten beschreven:

​Informatie over de oudere versie vindt u hier: 2.2.7

Voor meer informatie over deze informatiestandaard kunt u contact opnemen met Michael Tan​.


reacties