Micro-organismen

Deze referentielijst bevat de Nederlandse subset van SNOMED CT micro-organisme codes voor de uniforme en gestandaardiseerde communicatie tussen medisch microbiologische laboratoria onderling en met het RIVM. Door op het ID-nummer te klikken komt u in de SNOMED CT-browser bij het getoonde micro-organisme.​

Mengflora

Veel laboratoria gebruiken ook typen mengflora als uitslag, bijvoorbeeld huidflora, keelflora of anaerobe flora. Dit zijn geen micro-organismen, maar bevindingen over de aan- en afwezigheid van groepen micro-organismen. Om deze reden hebben wij ze niet opgenomen in de referentieset micro-organismen, maar een aparte set met typen mengflora samengesteld.

Vragen en wijzigingsverzoeken

Vragen en wijzigingsverzoeken kunt u mailen naar labcodeset@nictiz.nl.

Gebruik en copyright

Deze lijst valt onder copyright. Alleen bezitters van een SNOMED CT-licentie mogen de hier getoonde lijst gebruiken voor elektronische verwerking in informatiesystemen zoals epd’s. Meer informatie over hoe een Snomed-referentieset in informatiesystemen ingebouwd kan worden vindt u op deze pagina. U kunt een licentie (kosteloos) aanvragen via het distributieportaal. Binnen een dag krijgt u toegang tot de elektronisch verwerkbare materialen.