Nationale kernset

​​​​​​​​​’Laten we onze zorg inzichtelijk en eenduidig registreren en vooral ook vergelijkbaar maken. Niet alleen binnen je eigen organisatie maar ook met andere organisaties.’, aldus Renate Kieft, programmaleider Nationale Kernset van Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN).  De Nationale Kernset zorg voor één vocabulaire binnen de Nederlandse verpleging en verzorging.

Samen met V&VN heeft Nictiz de Nationale Kernset Patiëntproblemen ontwikkeld. Deze Kernset is het eerste gestandaardiseerde onderdeel van van de totale Nationale Kernset die uit interventies, zorgresultaten, observaties en meetinstrumenten bestaat. De Kernset Patiëntproblemen is een neutrale set gegevens die niet gebonden is aan een specifieke classificatie. De set bestaat uit gestandaardiseerde patiëntproblemen, die overeenkomen met patiëntproblemen uit de verschillende classificaties. Via SNOMED CT​ wordt het mogelijk om koppelingen te maken met classificaties.

Verpleegkundigen

De Nationale Kernset Patiëntproblemen is in het Nederlands en in het Engels beschikbaar:

​ICT-leveranciers

De Nationale kernset Patiëntproblemen is gebaseerd op SNOMED CT en is voor u, als ICT-leverancier, verkrijgbaar in het RF-2 uitleverformaat. Met RF-2 kunt u de kernset in uw systeem implementeren. Het RF-2 bestand met implementatiehandleiding kunt u opvragen door een mail te sturen naar info@snomed.nl. Om SNOMED CT te kunnen implementeren, is een kosteloze licentie noodzakelijk. ​