SNOMED CT

Cursussen

​​​SNOMED CT speelt een steeds belangrijkere rol binnen de zorg en daarmee neemt ook de vraag naar kennis over SNOMED CT toe. SNOMED International (beheerorganisatie van SNOMED CT) biedt online cursussen aan en Nictiz organiseert introductiecursussen bij voldoende aanmeldingen. Ook kan Nictiz gastcolleges over dit onderwerp verzorgen.

Cursusaanbod SNOMED International

SNOMED International biedt Engelstalige cursussen aan die volgens onderstaande kennisdriehoek zijn opgebouwd. Alle cursussen en het cursusmateriaal zijn kosteloos.

Open Access Trainingsmateriaal

Open access trainingsmateriaal is vrij toegankelijk voor iedereen. Meer informatie over deze cursus is te vinden op elearning.ihtsdotools.org.

Foundation Course

De Foundation Course is bedoeld voor iedereen die meer over SNOMED CT wil weten. Voorkennis is niet vereist. Een breed scala aan onderwerpen komen aan bod. De cursus vraagt naar verwachting 30-35 uur studietijd en kan in eigen tempo worden gevolgd, mits deze binnen 4 maanden is afgerond. Voor het volgen van de basiscursus is aanmelding verplicht. Meer informatie en aanmelden vindt u hier​. Na het volgen van deze cursus heeft u voldoende basiskennis om de Implementation Course te volgen.

Implementation Course

Deze cursus bouwt voort op de kennis uit de Foundation Course. U doet kennis op voor en krijgt inzicht in SNOMED CT die nodig zijn bij:

  • de implementatie van SNOMED CT;
  • de beslissing SNOMED CT te gebruiken;
  • het specificeren en inkopen en/of ontwerp en ontwikkeling van op SNOMED CT gebaseerde oplossingen;
  • het praktische gebruik.

Voor het volgen van deze cursus is een goed eindresultaat van de Foundation Course verplicht. De cursus duurt 6 maanden en vereist 12-15 uur studietijd per maand.

Workshop SNOMED CT voor softwareontwikkelaars

Nictiz organiseert geregeld de workshop SNOMED CT voor softwareontwikkelaars. Deze workshop is speciaal bedoeld voor softwareontwikkelaars om in één dag bekend te worden met de verschillende wijzen waarop SNOMED CT in software geïmplementeerd kan worden, voor uiteenlopende toepassingen. De workshop vindt plaats in het kantoor van Nictiz in Den Haag of op locatie. Momenteel zijn er nog geen nieuwe data bekend.

Gastcolleges

Op verzoek kan Nictiz een gastcollege geven over SNOMED CT. Dat kan ook in een breder verband van medische terminologie en semantische interoperabiliteit. Heeft u interesse, neem dan contact​ met ons op.