Hulp bij veranderende informatievoorziening in care-instellingen

22-02-2017
0

Sinds vandaag is versie 3.0 van het Referentiedomeinenmodel Care (RDC) beschikbaar. Het RDC is een hulpmiddel voor care-instellingen die aan de slag gaan met of iets willen veranderen in de informatievoorziening.

​Cliëntverhalen tijdens de iCare platformbijeenkomst van 30 maart 2017

22-02-2017
0

Op 30 maart 2017 organiseren we weer een iCare platformbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst staan cliëntervaringen centraal.

Bijeenkomst: Ontwikkelen van gebruiksvriendelijke eHealth

13-02-2017
0

Gebruiksvriendelijkheid is een voorwaarde voor succesvol gebruik van eHealth. Daarom organiseren we op 16 maart tijdens de Zorg en ICT beurs samen met Pharos de bijeenkomst ‘Ontwikkeling van gebruiksvriendelijke eHealth’.

PALGA, IKNL en Nictiz werken aan eenheid van taal in de gezondheidszorg

09-02-2017
0

​PALGA, IKNL en Nictiz hebben onlangs een intentieverklaring ondertekend om de PALGA thesaurus te koppelen aan SNOMED CT. Het project draagt bij aan de ambitie om te streven naar eenheid van taal in de gezondheidszorg.

Vernieuwd: nationale classificatie contra-indicaties/voorzorgen voor medicatiebewaking

06-02-2017
0

De Nationale Classificatie Contra-Indicaties/voorzorgen (NCI-lijst) helpt zorgverleners in ‘dezelfde taal’ contra-indicaties uit te wisselen, waardoor patiënten een medicatietherapie op maat krijgen. De NCI-lijst voor 2017 is aangepast.

Is blockchain de panacee voor informatieversnippering in de zorg?

02-02-2017
0

Wat is de impact van blockchain in de zorg? Het is nu vooral de tijd voor experimenteren, vertrouwd raken met de mogelijkheden en de beperkingen van deze technologie. Dit blijkt uit ons onderzoek naar de impact van blockchain in de zorg.

Patiënten in de regio Nijmegen krijgen meer regie op hun behandelproces

01-02-2017
0

Patiënten in de regio Nijmegen kunnen binnenkort via hun persoonlijke gezondheidsomgeving (MijnZorgnet) de belangrijkste gegevens uit hun huisartsendossier inzien. Deze derde kickstartomgeving van MedMij geeft patiënten meer grip op hun eigen gezondheidsgegevens.

Whitepaper: Digitale vaardigheden zijn voor zorgprofessionals onmisbaar

27-01-2017
0

De whitepaper ‘eHealth: digitale vaardigheden zijn voor zorgprofessionals onmisbaa​r' geeft inzicht in de noodzaak van digitale vaardigheden voor zorgprofessionals. Daarnaast biedt het concrete aanbevelingen en tools om deze vaardigheden te verbeteren.