Unieke samenwerking tussen standaardisatieorganisaties in Nederland

16-01-2018
0

De samenwerking Standards Developing Organisations Nederland voor de informatievoorziening in de Nederlandse zorg (SDO-NL) heeft zich uitgebreid met twee nieuwe leden. Hiermee zijn nu zeven standaardisatieorganisaties die in Nederland actief zijn binnen de zorgsector aangesloten bij deze bestuurlijke samenwerking. SDO-NL heeft de ambitie om een grote bijdrage te leveren aan optimalisatie van gezondheid en zorg door betere informatie voor patiënt en professional.

Ongestructureerde informatie inzichtelijk maken voor patiënten

09-01-2018
0

MedMij maakt uitwisseling van ongestructureerde informatie met persoonlijke gezondheidsomgevingen mogelijk door middel van PDF/A.

Alle afspraken met zorgverleners in een overzicht

18-12-2017
0

MedMij: de standaard eAfspraak maakt het mogelijk om in een persoonlijke gezondheidsomgeving afspraken in te zien, te wijzigen en te maken bij verschillende zorgverleners. Het biedt patiënten overzicht en gebruiksgemak.

E-health: een bewuste keuze

23-11-2017
0

De eHealth-monitor 2017 van Nictiz en het NIVEL is uit. Vijf jaar na de eerste monitor krijgen we een steeds beter beeld van de uitdagingen én de kansen die e-health biedt. Uit de monitor van dit jaar blijkt dat er veel kansen zijn voor e-health.

Partijen buiten MedMij kunnen standaarden indienen

20-11-2017
0

Vanaf nu kan iedereen MedMij verder helpen door standaarden aan te leveren. MedMij opent haar deuren voor partijen die niet direct bij het programma betrokken zijn, maar wel standaarden ontwikkelen.

Artsen hebben vertrouwen in standaarden voor gegevensuitwisseling

13-11-2017
0

​​In het onderzoek van Nictiz en het NIVEL voor de eHealth-monitor 2017 zijn huisartsen en medisch specialisten gevraagd welke mogelijkheden positief kunnen bijdragen aan de verbetering van gegevensuitwisseling en welke belemmeringen zij nog ervaren.

Helpt u mee om patiënten toegang te geven tot zorggegevens?

09-11-2017
0

Vanaf 9 november 2017 staan de documenten voor PDF/A in openbare consultatie. Wij nodigen u van harte uit om uw feedback hierop te geven via de consultatiepagina op MedMij.nl

Inzicht in het gebruik van patiëntportalen: nog een wereld te winnen

26-10-2017
0

Nictiz, expertisecentrum e-health, heeft onderzoek gedaan naar het gebruik van patiëntportalen. Het aantal patiënten dat de afgelopen maand contact heeft gehad met een zorgverlener en gebruik maakte van een patiëntportaal ligt tussen de 5% en 20%.