GGZ Nederland en Nictiz organiseren iGGZ Platformbijeenkomst

24-04-2017
0

GGZ platformbijeenkomst over de informatie-uitwisseling in de GGZ sector. Wilt u meepraten, meedenken en meewerken aan oplossingen voor ICT-vraagstukken in deZE sector? Meld u dan aan voor de gratis iGGZ platformbijeenkomst.

Kennismagazine 'Ontwikkelen van gebruiksvriendelijke eHealth'

14-04-2017
0

Gebruiksvriendelijkheid is een voorwaarde voor succesvol gebruik van eHealth. Maar hoe zorg je dat eHealth-diensten gemakkelijk te gebruiken zijn en dat de informatie die wordt overgedragen toegankelijk is? En hoe betrek je patiënten bij dit proces? Hoe laat je hen mee-ontwikkelen en testen? En wat doe je vervolgens met hun feedback? Lees in dit kennismagazine belangrijkste do's en don'ts voor het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke eHealth.

Meerdere digitale zorginfrastructuren bieden duurzame oplossing voor de zorg

13-04-2017
0

Goede ICT-voorzieningen, waaronder zorginfrastructuren, zijn noodzakelijk voor goede zorgverlening. Het Informatieberaad heeft Nictiz gevraagd onderzoek te doen naar welke zorginfrastructuren er in Nederland in gebruik zijn en waarvoor en hoe eventuele knelpunten aangepakt kunnen worden.

Veel bezoekers eHealthweek willen aan de slag met eHealth

04-04-2017
0

62% van de bezoekers weet meer over eHealth dan voor het evenement. En 75% van de bezoekers wil ook meer doen met eHealth met de informatie. Dit zijn enkele bevindingen van het NIVEL en Nictiz die gedurende de e-healthweek in totaal 185 bezoekers hebben bevraagd naar de impact van deze week.​

De moderne patiënt stelt zijn eigen diagnose

20-03-2017
0

Slimme pleisters, onderbroeken, armbanden en contactlenzen: de snel groeiende hoeveelheid 'wearables' stelt iedereen in staat zelf zijn gezondheid in de gaten te houden. Zijn artsen daarbij gebaat of leidt het alleen maar tot nodeloos doktersbezoek?​

Architectuur in de zorg: op het goede spoor

15-03-2017
0

De patiënt heeft toegang tot zijn gegevens binnen de zorginstellingen, of krijgt dit binnenkort. Tijdens het congres Architectuur in de zorg informeren een palet aan sprekers je over deze actuele ontwikkelingen, bijbehorende standaarden en uitdagingen, en delen hun visie en ervaringen met je.

Bijeenkomst Patiënt en zorgverlener: partners in eHealth (accreditatie toegekend)

15-03-2017
0

11 mei 2017 | Zorgverlener en Patiënt: partners in eHealth. Dankzij eHealth kunnen patiënten de zorg die zij nodig hebben beter inpassen in hun dagelijks leven. Maar wat betekent dit voor zorgverleners? ​

Hoe wordt eHealth gewone zorg?

07-03-2017
0

eHealth is bezig volwassen te worden. Het wordt hoog tijd eHealth als gewone zorg te behandelen, stellen Johan Krijgsman en Jaco van Duivenboden van Nictiz in een gastblog op Smarthealth.nl.