Verrichtingenthesaurus

Verrichtingenthesaurus
Interoperabiliteitsmodel
Informatie
Type standaard
Codestelsel
Zorgdomein
Tweedelijn, Derdelijn
Professionals
Medisch specialist
Implementatiestatus
Gepubliceerd (en in beheer)
Adoptiegraad
(Nergens in Nederland geadopteerd)
Categorie
Relevant
Korte beschrijving

Een lijst met klinisch relevante termen van verrichtingen, gebaseerd op de internationale medische terminologiestandaarden SNOMED CT en LOINC.

Maakt gebruik van: Zorgactiviteitcodes, conciliumcodes, SNOMED CT, LOINC.

Voorbeeld
U bedoelt 'implantatie van mediale unicondylaire knieprothese' en u typt het volgende: 'ukp'. De zorgactiviteit- en SNOMED CT-codes worden vervolgens automatisch afgeleid.
Maakt gebruik van
Browser
Beheerder (NL)
DHD
Licentie nodig
Ja
Business model

Leden van NVZ/NFU dragen financieel bij aan de thesaurus.

Versie
Periodiek
Jaar van uitgave
2017

De Verrichtingenthesaurus is een lijst met klinisch relevante termen van verrichtingen, gebaseerd op SNOMED CT en LOINC. Met de Verrichtingenthesaurus kunnen medisch specialisten verrichtingen – in de termen die zij zelf gewend zijn te gebruiken – gestandaardiseerd vastleggen in het EPD. De afgeleide SNOMED CT-code is tevens de basis voor de vulling van de zib ‘Verrichting’.

De termen leiden af naar de zorgactiviteitcodes en voor de Heelkunde en Plastische chirurgie ook naar conciliumcodes. ​​Hierdoor kunnen de vastgelegde gegevens zonder extra registratielast meervoudig worden gebruikt.

De Verrichtingenthesaurus is in december 2017 opgeleverd. Momenteel voeren verschillende ziekenhuizen een impactanalyse uit voor de implementatie.

Licentie is nodig met uitzondering van instellingen die aangesloten zijn bij de NVZ/NFU.

Default alt