Econsult heeft nog lange weg te gaan

Myrah Wouters
03-08-2017
0

Blog van Myrah Wouters: 'Digitale communicatie is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Maar wanneer het op onze gezondheid aankomt, pakken we de telefoon voor een afspraak en bezoeken de arts tijdens kantoortijden voor een consult. Zie SKIPR.

Lees verder

Patiënt & Big Data: Is de patiënt klant of product?

Lies van Gennip
17-07-2017
0

Blog van Lies van Gennip en Theo Hooghiemstra over Big data in de zorg.

Lees verder

Grote meerderheid verpleegkundigen en verzorgenden positief over standaardisatie

Lisanne van der Molen
13-07-2017
0

​Het belang van het standaardiseren van zorggegevens wordt door bijna 90% van de verpleegkundigen en verzorgenden onderschreven. Dit blijkt uit het onderzoek naar de verpleegkundige overdracht van V&VN en Nictiz dat eerder dit jaar werd uitgevoerd.

Lees verder

Een informatiestelsel voor en door de patiënt

Marinka de Jong
05-07-2017
0

Blog van Marinka de Jong over een duurzaam informatiestelsel: 'Mijn ambitie is een informatiestelsel in de zorg, waar de participerende patiënt een vanzelfsprekende rol vervult'. Deze blog is ook verschenen op SKIPR.

Lees verder

Geen Keuringsdienst voor eHealth

Jaco van Duivenboden
24-05-2017
0

Dagelijks worden er nieuwe apps, websites en andere toepassingen gelanceerd die claimen effectief te zijn. Maar hoe weet je of die e-health-instrumenten werken?

Lees verder

Eerlijke informatie over eHealth

Marinka de Jong
18-05-2017
0

Blog van Marinka de Jong over wat de komst van eHealth betekent voor zorgverleners.

Lees verder

Hoe wordt eHealth gewone zorg?

Jaco van Duivenboden
06-03-2017
0

Johan Krijgsman & Jaco van Duivenboden schreven een gastblog op Smarthealth.nl over hoe eHealth steeds meer gewoon onderdeel wordt van de zorg.

Lees verder

Het eConsult verdient een extra impuls

Johan Krijgsman
23-01-2017
0

Blog van Johan Krijgsman over eConsult. Wat blijkt uit de cijfers van de eHealth-monitor?

Lees verder

Patiënt onmisbaar bij realiseren online inzage

Lies van Gennip
21-12-2016
0

Blog Lies van Gennip over bijeenkomst 'Online Inzage, hoe regel ik dat?!' op 15 december 2016 ism UMC Utrecht.

Lees verder

Patiëntportalen - delen is het nieuwe vermenigvuldigen

Johan Krijgsman
04-11-2016
0

Uit ons onderzoek blijkt dat een op de vier ziekenhuizen een patiëntportaal heeft. Het invoeren van zo'n portaal is voor een ziekenhuis niet eenvoudig. Donderdag 15 dec, kennismiddag 'Online inzage, hoe regel ik dat?!'

Lees verder

Kunnen machtiger patiënten innovatie versnellen?

Lies van Gennip
29-08-2016
0

Professor Luc de Witte betoogde onlangs in het Financieele Dagblad dat machtiger patiënten innovaties kunnen versnellen. Het is echter te gemakkelijk om te stellen dat innovatie vanzelf gaat als patiënten meer invloed hebben op investeringsbeslissingen.

Lees verder

Het RDC als checklist voor projecten

Irene van Duijvendijk
01-08-2016
0

Wanneer een zorginstelling een verandering wil van het bestaande informatiesysteem, dan is er meestal een aanpassing nodig binnen één of meer processen. Dit betekent een herschikking van de procesbouwblokken.

Lees verder

Medisch codeurs in de spotlights

Natascha Krul
01-08-2016
0

Mijn ervaring als medisch codeur is dat je vaak op een eiland zit binnen een ziekenhuis. Daarbij zijn de meeste medisch codeurs in de veronderstelling dat ze weinig in te brengen hebben in de processen. Niets is minder waar!

Lees verder

eHealth: handig of digitale kwakzalverij?

Jaco van Duivenboden
04-07-2016
0

​De eHealth-toepassingen schieten als paddenstoelen uit de grond maar de kwaliteit ervan is meestal moeilijk te bepalen. Reden om eHealth dan maar links te laten liggen? Nee, er zijn steeds meer manieren om een goede keuze te maken.

Lees verder

"De vrijblijvendheid is voorbij"

Lies van Gennip
16-06-2016
0

De eHealthweek was inspirerend. Het is elke keer weer verrassend hoe gemeenschappelijk de problemen zijn waar we mee te maken hebben, ook al hebben andere landen hele verschillende gezondheidssystemen.

Lees verder

Hoe kan Dr. Google een nog betere dokter worden?

Jaco van Duivenboden
15-06-2016
0

eHealth gaat onder meer over medische kennis, en de (on)toegankelijkheid daarvan. In de sessie 'Shared decision making: Changing the relationship between doctor & patient' tijdens de eHealthweek kwam juist de rol van dat soort informatie aan de orde.

Lees verder

What’s next - the fax exit

Jaco van Duivenboden
09-06-2016
0

​​​​​Bezoekers van de eHealthweek konden afgelopen woensdag deelnemen aan een sessie ‘What’s next’ met de Amerikaanse Nick Adkins, bekend om zijn promotie van de digitale gezondheidszorg en ook wel ‘digitale evangelist’ genoemd. Ik was er ook bij.

Lees verder

Uitdaging: anders omgaan met zorginformatie

Fred Smeele
13-05-2016
0

​Een poos geleden moest ik naar een allergoloog in het ziekenhuis. Het consult zou tien minuten duren maar liep uit tot een halfuur. Daarvan was de arts twintig minuten bezig om van mij informatie los te krijgen die al lang bekend zou moeten zijn.

Lees verder
Briljante mislukkingen in de zorg

Briljant mislukt

Jaco van Duivenboden
12-04-2016
0

​Amerika. Viagra. Teflon. Post-its. Ziet u het patroon? Het zijn allemaal toevallige, onbedoelde ontdekkingen. Of anders gezegd: Briljante Mislukkingen. We kunnen veel leren van mislukte projecten.

Lees verder