Over Nictiz

Wie wij zijn

Nictiz is de Nederlandse kennisorganisatie voor digitale informatievoorziening in de zorg.

Wat wij doen

Nictiz ontwikkelt een visie op het zorginformatiestelsel en de architectuur die dat stelsel ondersteunt. We ontwikkelen en beheren standaarden die digitale informatievoorziening mogelijk maken en zorgen ervoor dat zorginformatie eenduidig kan worden vastgelegd en uitgewisseld. Daarnaast adviseren we en delen we kennis over digitale informatievoorziening in de zorg. Daarbij kijken we niet alleen naar Nederland, maar ook naar wat er internationaal gebeurt.

Wat ons drijft

Wij geloven dat goede databeschikbaarheid in de zorg een essentiële rol speelt in het verbeteren van de gezondheid van mensen. Daarom doen wij er alles aan om ervoor te zorgen dat onze standaarden en oplossingen implementeerbaar en toepasbaar zijn. Dat kunnen we niet alleen; samenwerking met partijen uit het zorgveld is daarbij essentieel.

Ons netwerk

Wij beschikken over een groot nationaal- en internationaal netwerk. Binnen dat netwerk is Nictiz de onafhankelijke, verbindende partij tussen zorgorganisaties, koepelorganisaties, ICT-leveranciers en het ministerie van VWS.

Ons motto

Betere gezondheid door betere informatie.

Publieksjaarverslag 2021

Klik hier voor ons publieksjaarverslag van 2021.

Publieksjaarverslag 2020

Klik hier voor ons publieksjaarverslag van 2020.

Gastspreker

Wil je een expert van Nictiz graag als spreker op je evenement? Vul dan het aanvraagformulier in.