Implementatie soepeler door input leveranciers na consultatie

Informatiestandaard eOverdracht krijgt waardevolle verbetering onder de motorkap

21/04/2022
Een minder complexe wijze van implementeren. Dat is wat leveranciers die de informatiestandaard eOverdracht 4.0-RC5 gebruik nemen, zullen merken van de laatste doorgevoerde aanpassing van de standaard. Eindgebruikers zullen er niet direct iets van merken. De betrouwbare wijze waarop zij straks hun gegevens eenduidig en digitaal kunnen overdragen, blijft ongewijzigd.

In voorbereiding op de publicatie van de informatiestandaard eOverdracht 4.0 heeft Nictiz in 2020 alle betrokken leveranciers geconsulteerd. Onderwerp van gesprek was het gebruik van een notified-pullsyteem bij de uitwisseling van eOverdracht. Na aanpassing van het technisch ontwerp heeft Nictiz dit beschikbaar gemaakt in de huidige gepubliceerde versie van de standaard. De leveranciers stelden vervolgens een aanpassing van het notificatiemechanisme voor, om zo de implementatie ervan minder complex te maken. Nadat we dit aan alle betrokkenen hadden voorgelegd was hun reactie daarop unaniem positief en is ook deze aanpassing inmiddels onderdeel van eOverdracht 4.0-RC5

Over de informatiestandaard

De informatiestandaard eOverdracht zorgt voor eenduidige en volledige overdracht van verpleegkundige patiëntgegevens. Verpleegkundigen en verzorgenden registreren tegenwoordig bijna alles digitaal, maar hebben desondanks nog onvoldoende voordelen van digitale verwerking. Het doel van de informatiestandaard eOverdracht, is het beter organiseren van de gegevensuitwisseling rond de verpleegkundige overdracht, zodat zorgverleners die voordelen wel hebben. Kijk voor alle technische details van de informatiestandaard, inclusief het bijhorende kwalificatieproces, op de landingspagina van eOverdracht.

Meer weten?

Wil je meer weten of heb je vragen over eOverdracht, neem contact op met Gert Koelewijn.

Expert

Gert Koelewijn

Product manager / Programma Manager