Nieuws

Marlies van Elst lid Raad van Toezicht voor Nictiz

10/09/2020
Met ingang van 14 april 2020 is Marlies van Elst toegetreden tot de Raad van Toezicht van Nictiz. Zij volgt Wout Adema op. Met haar aantreden krijgt de Raad van Toezicht versterking op het gebied van operations, IT en dataverwerking.

Marlies van Elst is tevens lid van de Raad van Toezicht van VSBFonds. Dit fonds ondersteunt initiatieven die bijdragen aan een samenleving waarin iedereen actief meedoet en de kans heeft persoonlijk en maatschappelijk te groeien. Daarnaast is zij ook lid van de raad van commissarissen van BNG Bank. BNG Bank financiert de Nederlandse publieke sector met onder andere (decentrale) overheden als klant. Marlies heeft hiermee ruime bestuurlijke ervaring op verschillende gebieden.

Marlies van Elst:
“In de financiële sector heb ik in verschillende rollen een bijdrage mogen leveren aan digitale transformaties. Ik heb daar aan den lijve ondervonden wat goede standaardisering kan betekenen voor bijvoorbeeld het stroomlijnen van processen, het kunnen interpreteren van data en de samenwerking in een keten. Zaken die ook in de zorg van groot belang zijn en waar het werk van Nictiz een belangrijke bijdrage aan kan leveren. Ik kijk ernaar uit om hierbij betrokken te zijn.”

Voorzitter van de Raad van Toezicht, Peter van Lieshout:
”Wij zijn verheugd met de komst van Marlies. Zij brengt relevante kennis en ervaring mee uit sectoren, die al verder zijn in hun digitale ontwikkeling. Haar internationale ervaring kan daarnaast bijdragen aan de versterking van de internationale activiteiten van Nictiz die samen met VWS worden uitgevoerd.”

Met de overige leden, Maarten Klomp, Mirjam van Velthuizen en Hanny Kemna beschikt Nictiz nu weer over een voltallige en veelzijdige Raad van Toezicht.