Nieuws

Nictiz publiceert nieuwe versie van de MedMij-standaarden en FHIR-profielen

12/08/2020
11 augustus heeft Nictiz een nieuwe en verbeterde versie van de MedMij-standaarden en onderliggende FHIR-profielen gepubliceerd. Deze release leidt tot een verbetering van de kwaliteit en de interoperabiliteit van informatie-uitwisseling tussen zorgverlener en patiënt.

De MedMij-standaarden en FHIR-profielen zijn in lijn gebracht met terminologie, FHIR-standaarden en zibs. Dit heeft een verbeterslag opgeleverd in de specificaties en het kwalificatiemateriaal voor ICT-leveranciers. Medicatieproces en een deel van eAfspraak vallen buiten deze release.

Toekomstbestendig

Met deze release wordt een gezamenlijke basis gecreëerd voor een toekomstbestendige, transparante en voorspelbare doorontwikkeling van de MedMij-standaarden en onderliggende FHIR-profielen.

Meer informatie

Meer informatie over het technisch ontwerp van de release vindt u hier. Informatie over het functioneel ontwerp vindt u hier. De individuele wijzigingen zijn te raadplegen in BITS (ingelogd). Heeft u vragen over de doorgevoerde wijzigingen, dan kunt u contact op met Victor van Hagen (productmanager) via hagen@nictiz.nl.