Skip to the main content

Uitbreiding Amigo! met rapportage van meldkamer, ambulance en SEH naar huisarts

De stappen voor deze digitale uitwisseling zijn nu beschikbaar

Hoe kan de huisarts op de hoogte gebracht worden van de verleende spoedzorg aan zijn patiënten? Wat moet gedaan worden om deze informatie digitaal uit te wisselen? Amigo! bevat nu ook handvatten voor de stappen die nodig zijn voor de implementatie van de rapportage van de meldkamer, ambulance of SEH naar de huisarts.

Amigo!, het kennisplatform van Nictiz, ondersteunt zorgaanbieders bij het realiseren van digitale informatie-uitwisseling. Voor de acute zorg bevat Amigo! al kennis die nodig is voor de implementatiestappen voor bijvoorbeeld de ambulanceoverdracht naar de SEH. Dit online kennisplatform is nu uitgebreid met praktische informatie voor de implementatie van het sturen van de rapportage van de meldkamer, ambulance of SEH naar de huisarts. Met het ontvangen van deze rapportage is de huisarts volledig op de hoogte van de recente behandelingen van zijn patiënten. De patiënt zelf kan erop vertrouwen dat zijn/haar huisarts volledig is geïnformeerd.

Rapportage

De rapportage bevat de volgende gegevens:

  • gegevens over de herkomst van de informatie
  • contactgegevens: wanneer, waar en waarom heeft het contact plaatsgevonden
  • episodegegevens: gegevens over de geconstateerde aandoeningen
  • journaalregels: beschrijving van het contact met de patiënt.

Hoe het werkt

Nictiz biedt in Amigo! de stappen die nodig zijn voor het implementeren van gestandaardiseerde informatie-uitwisseling stapsgewijs aan. Alles wat informatie-uitwisseling in de organisatie raakt zoals organisatiebeleid, zorgprocessen, informatie, applicatie en de IT-infrastructuur is te vinden in het stappenplan. Een zorgaanbieder kan met deze acties een plan van aanpak maken dat past binnen zijn zorgorganisatie.

Next step in Amigo!

Nictiz werkt continu aan Amigo!, nieuwe informatie komt in fasen online. Naast handvatten bij de implementatie van informatiestandaarden uit diverse zorgdomeinen, zal er ook andere informatie op Amigo! te vinden zijn. De ambitie van Nictiz is om via Amigo! uiteindelijk op laagdrempelige en toegankelijke wijze het gehele zorgveld met kennis te ondersteunen bij de implementatie en het gebruik van gestandaardiseerde informatie-uitwisseling.

Met spoed beschikbaar

Met spoed beschikbaar is een programma van de branche-, patiënten- en beroepsorganisaties in de acute zorg. Het programma helpt de spoedzorg in het realiseren en versnellen van digitale informatie-uitwisseling. Ook hiervoor is Amigo! een handig hulpmiddel. Samen met VZVZ ondersteunen wij het programma Met spoed beschikbaar.

Go to top

Volg ons