Nieuws

Uitkomstgerichte Zorg: conclusies proof of concept I beschikbaar

28/04/2022
In opdracht van de werkgroep lijn 4 van programma Uitkomstgerichte Zorg, hebben Nictiz en ICTU samen met deelnemende zorgorganisaties een proof of concept (POC) uitgevoerd. POC I startte in september 2021 en is afgelopen januari afgerond. De conclusies daarvan zijn nu beschikbaar.

Voor Uitkomstgerichte Zorg zijn gegevens nodig. Zorgprofessionals registreren deze gegevens of patiënten verstrekken deze aan de hand van PROM-vragenlijsten. We hebben in POC I gekeken naar de manier waarop zorgorganisaties hun informatiestroom hebben ingericht om bijvoorbeeld Samen Beslissen mogelijk te maken. Dit op basis van de vier stappen die nodig zijn voor Uitkomstgerichte Zorg: Registratie, Extractie en uitwisseling, Analyse en Visualisatie. Klik hier voor een samenvatting of download het gehele rapport in de publicatie Eindrapport POC I Uitkomstgerichte Zorg.

Nictiz en Uitkomstgerichte Zorg

Een belangrijke voorwaarde om van Uitkomstgerichte Zorg de dagelijkse praktijk te maken is de toegankelijkheid van ICT. En dat is waar Nictiz een belangrijke rol speelt. Wij ondersteunen door advies en begeleiding te geven in de ontwikkeling van implementeerbare datasets voor Uitkomstgerichte Zorg.

Expert

Gaby Wildenbos

Adviseur Internationaal