Rapport

Europa – Hoe dan?

Auteur(s)
Elise Peters, Esther Peelen, Gaby Wildenbos, Jule van Voorthuijsen, Karlijn de Bruin, Laura Weijenberg, Maayke Klinkenberg en Vincent van Pelt
Soort publicatie
Rapport
Uitgever(s)
Nictiz
Datum
16/05/2022
Bestand
Dit document is een vervolg op onze paper Waarom Europa? van maart 2021. Daarin gingen we vooral in op de vraag waarom Nederland samenwerkt met andere landen in Europa en hoe dit de digitale informatie-uitwisseling in de zorg kan helpen. In dit vervolg geven we onze visie op hoe de informatie-uitwisseling in de zorg in Europa eruitziet en wat dit betekent of kan betekenen voor Nederland.   Dit doen we aan de hand van zes hoofdthema’s:  
  1. Aansluiten op een Europese infrastructuur
  2. Van regionaal naar nationaal met het oog op internationaal
  3. Aansluiten op internationale standaarden
  4. Toekomstig gebruik van data
  5. Strategische sturing in Europa
  6. Versnellen en verbeteren in Nederland

Digitaal event 19 mei 2022

Kijk het online event terug dat naar aanleiding van dit paper is gegeven. Wij presenteren onze visie over hoe de toekomst van informatie-uitwisseling in de zorg in Europa eruit zou kunnen zien. Dat het belangrijk is vanuit internationaal perspectief tot oplossingen te komen die nationaal opgepakt kunnen worden. Samen met stakeholders praten we je bij over onze Europese activiteiten, wat de ontwikkelingen voor Nederland betekenen en wat ons de komende jaren te wachten staat.