Informatiestandaarden

Verpleegkundige overdracht

​​​​​​​​​​Deze pagina geeft u toegang tot de gepubliceerde informatiestandaard verpleegkundige eOverdracht. De standaard is gebaseerd op de richtlijn 'Verpleegkundige en verzorgende verslaglegging​'.

Voor meer inhoudelijke informatie over de informatiestandaard eOverdracht, zie de landingspagina eOverdracht.

Informatiestandaard verpleegkundige overdracht (eOverdracht)

​Rele​ase 3.1

​Downloads

​Functioneel ontwerp

​Technisch ontwerp

ART-DEC​OR (oa dataset)​

ART-DECOR (HTML)

De actuele versie van de informatiestandaard voor verpleegkundige overdracht is 3.1 op basis van zorginformatiebouwstenen (zibs) publicatie 2017. In deze versie is ten opzichte van de voorgaande versie 3.0 onderscheid gemaakt in drie procesfasen met toevoeging van een nieuwe transactiegroep voor het aanmeldbericht en zijn zowel PUSH als PULL interactiepatronen omschreven in de scenario’s. Ook is de zib VerpleegkundigeInterventie van v3.1 uit publicatie 2017 geüpdatet naar v3.2 uit pre-publicatie 2018-2 voor betere aansluiting in de praktijk (onderscheid Interventie vs Actie is vervallen). Verder zijn een aantal nadere specificaties en correcties uitgevoerd op basis van nieuwe praktijk inzichten, zie hiervoor de uitgebreide release notes op ART-DECOR.

Tevens is een technisch ontwerp voor FHIR specificaties toegevoegd. Deze specificaties met bijbehorende kwalificatiematerialen worden in dit technisch ontwerp uitgewerkt voor de berichten waarvoor direct oog is op verdere implementatie (bijvoorbeeld via proeftuinen).

Contact

Voor meer informatie over deze informatiestandaard kunt u contact opnemen met:

Lisanne van der Molen

Productmanager +31 641 082398 molen@nictiz.nl