Informatiestandaarden

Verpleegkundige overdracht

Verpleegkundigen, verzorgenden of verpleegkundig specialisten verzamelen dag in dag uit gegevens. Om ervoor te zorgen dat informatie over de patiënt volledig en eenduidig wordt overgedragen, zijn afspraken gemaakt over de informatie die bij een verpleegkundige overdracht uitgewisseld moet worden. Deze afspraken zijn vastgelegd in de informatiestandaard verpleegkundige eOverdracht. eOverdracht bevat meerdere cases: het volledige overdrachtsbericht tijdens de overdrachtsfase voor volwassenen van 18 jaar en ouder en voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Deze pagina geeft u toegang tot de gepubliceerde informatiestandaard verpleegkundige eOverdracht. De standaard is gebaseerd op de richtlijn 'Verpleegkundige en verzorgende verslaglegging​'.

Voor meer inhoudelijke informatie over de thema-specifieke standaarden en de informatiestandaard eOverdracht, zie de landingspagina Verpleegkundige Zorg.

Informatiestandaard verpleegkundige overdracht (eOverdracht)

​Rele​ase 4.0

​Downloads

​Functioneel ontwerp

​Technisch ontwerp

ART-DEC​OR (oa dataset)​

ART-DECOR (HTML)

De actuele versie van de informatiestandaard voor verpleegkundige overdracht is 4.0 op basis van zorginformatiebouwstenen (zibs) publicatie 2017.

Oudere versies kunt u hier terugvinden:

Versie 3.1

Versie 3.0